Programes i Aplicacions


1. Free Mp3 Wma Converter

Free Mp3 Wma Converter es un conversor gratuito de archivos de audio entre múltiples formatos, los más populares.
Permite realizar todas las conversiones posibles entre los formatos MP3, WMA, WAV y Ogg, incluso entre un mismo formato (de MP3 a MP3 por ejemplo) para bajarle la calidad/tamaño.
Si buscas un conversor de archivos de audio gratuito, Free Mp3 Wma Converter es una gran opción por su versatilidad, facilidad de uso y por ser compatible con los cuatro "grandes" en todos los sentidos de conversión posibles.
Descarrega-te'l des del mateix wiki:external image empty.png


2. Audacity

external image audacity.gif

Editor gratuït d'àudio digital multipistes, amb funcions d'enregistrament, reproducció, importació i exportació a diversos formats, efectes VST i analitzador de freqüències.
 • Descarrega'l en català des d'aquesta web: XTEC. O des de Softcatalà.
 • També el pots descarregar en català des del wiki que enllacem i que ens dóna aquestes instruccions que reproduïm:
  • Descarrega aquí Audacity 1.2.6 en català per a windows
  • També hauràs de descarregar aquí el códec per poder desar els arxius d'àudio com a Mp3
  • Per desar l'arxiu fes "exportar a MP3" i selecciona una resolució entre 96 i 196kps
  • Per seleccionar la resolució fes clic a Edita/Preferències/Format d'arxius
 • Versió castellana de l'Audacity en aquesta web.


3.BackUp Downloader: programa que descarrega la música de Goear.4.Free CD Ripper v.1.9: programa que extrau les cançons del teu CD a l'ordinador i les transforma en Mp3 entre altres formats.

 • "Completa solución gratuita para extraer CDs de audio a tu disco. Con Free CD Ripper puedes ripear pistas de CDs de audio en formatos MP3, OGG VORBIS y WAV. Entre varias otras funciones, el programa permite enviar consultas a CDDB para obtener directamente el álbum, artista y título de la pista, además de soportar la edición de tags MP3. Asimismo es posible crear una imagen de audio Bin/Cue y grabarla. Es una herramienta muy fácil de usar y a la vez rápida y efectiva.
 • Descarrega't el programa clicant ACÍ (en cinc segons s'obrirà i hauràs d'abaixar-te'l a una carpeta teua).


5. Free E.M. Power Point - Video Converter: Conversor de presentacions P.P. a vídeo

 • Programa que et pots descarregar des del wiki per a convertir les teues presentacions en un vídeo. Fàcil d'usar malgrat que està en anglés.external image empty.png

6. Conversor de formats de vídeo Rad Tools

 • Descarrega-te'l des del wiki. És útil per a canviar els formats de vídeo (AVI, MPG4, WMV, etc.)external image empty.png

7. Aplicació per subtitular els vídeos propis: SubtitleWorkshop8. Solucions vàries per al tractament de vídeos: BOILSOFT (programes de prova gratuïts)


9. AudioGRABBER:

 • Descarrega-te'l des del wiki. És un fitxer executable. Desa'l primer en una carpeta de l'ordinador.
 • Valoracions d'aquest programa des de Softonic:
Potente programa que captura pistas de audio digital de CD y las graba en el disco duro en formato WAV.
Copia las pistas de manera digital, no a través de la tarjeta de sonido, con lo que puedes tener copias perfectas de los originales. Incluso puede realizar pruebas para asegurar que las pruebas son realmente perfectas.
El programa tambien puede normalizar la música de forma automática, borrar silencios del principio y el final de las canciones, y mandarlos al programa L3enc para una rápida y fácil creación de ficheros MP3.
Audiograbber es multilingüe e incluye los idiomas español, inglés, alemán, francés e italiano, pero la ayuda sólo está disponible en inglés y alemán.

Cambios recientes en AudioGrabber:

  • Ahora es freeware. Mejores resultados con discos protegidos y algunos lectores Plextor. Soporta reproducción digital de Windows y unidades USB

Para utilizar AudioGrabber necesitas:

  • Sistema operativo: Win95/98/98SE/Me/2000/NT/XP/Vista???

10. VLC Media Player


El VLC media player és un reproductor multimèdia lliure (llicència GPL) i multiplataforma. L'avantatge que té respecte d'altres reproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs d'àudio i vídeo sense necessitat que l'usuari els hagi d'instal·lar un per un. A més de reproduir fitxers localment, també els reprodueix en temps real a través de la xarxa seguint diversos protocols, i permet transcodificar a altres formats. Té molta popularitat, a més, perquè permet reproduir fitxers multimèdia que no han estat descarregats completament a les xarxes P2P.
Formats de lectura
 • Entrada: UDP/RTP unicast o multicast, HTTP, FTP, MMS, DVD, VCD, SVCD, CD Audio, DVB (només a les versions de desenvolupament de Linux i Windows), adquisició de vídeo (via V4l i DirectShow), canals RSS/Atom, i des de fitxers emmagatzemats al nostre ordinador.
 • Formats contenidors: 3GP, ASF, AVI, FLV, MKV, QuickTime, MP4, Ogg, OGM, WAV, MPEG-2 (ES, PS, TS, PVA, MP3), AIFF, Raw audio, Raw DV, MXF, VOB.
 • Formats de vídeo: Cinepak, DV, H.263, H.264/MPEG-4 AVC, HuffYUV, Indeo 3, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, Sorenson, Theora, VC-1, VP5, VP6, WMV.
 • Subtítols: DVD, SVCD, DVB, OGM, SubStation Alpha (parcialment), SubRip, Advanced SubStation Alpha (parcialment), fitxers MPEG-4 amb temps, fitxer de text, Vobsub, MPL2, Teletext.
 • Formats d'àudio: AAC, AC3, ALAC, AMR, DTS, DV Audio, XM, FLAC, MACE, MP3, PLS (format de fitxer), QDM2/QDMC, RealAudio, Speex, Screamtracker 3/S3M, TTA, Vorbis, WavPack, WMA.
Formats de sortida per a la reproducció en temps real/codificació
Depenent del sistema operatiu, tenim:
 • Formats contenidor: ASF, AVI, FLV, MP4, Ogg, Wav, MPEG-2 (ES, PS, TS, PVA, MP3), MPJPEG, FLAC, MOV.
 • Formats de vídeo: H.263, H.264/MPEG-4 AVC, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, VP5, VP6, Theora, DV.
 • Formats d'àudio: AAC, AC3, DV Audio, FLAC, MP3,[22] Speex, Vorbis.
 • Protocols de reproducció en temps real: UDP, HTTP, RTP, RTSP, MMS, File.
Nota: El programa es mostra en l'idioma de la configuració del nostre sistema. Si no es mostra en català, aneu a Settings>Preferences>Interface i a Languages trieu el català. Hi ha parts que no estan traduïdes.