HOSTING: EMMAGATZEMATGE I COMPARTICIÓ DE DOCUMENTS I MULTIMÈDIA

1.Per allotjar i compartir documents Word, Pdf, Open Office, TXT, RTF i d'altres en format text:

 • Google Docs (Documents de Google -en línia-)

  • Enllaç amb l'aplicació GOOGLE DOCUMENTS
  • Enllaç amb un document compartit de Google sense necessitat de registrar-se: Clica ACÍ.
 • Tutorials molt pràctics en línia de Google Documents:
  • En la Web d'Aula Clic trobareu un fantàstic curs complet que detalla pas a pas tots els recursos i les possibilitats que conté l'aplicació Google Documents, molt ben explicades. A més hi ha videotutorials teòrics narrats en castellà que faciliten les pràctiques, una a una, amb cada recurs oferit. Aquest curs és gratuït en línia, però es pot comprar molt barat si el volem tenir instal·lat a l'ordinador. Paga molt la pena fer-hi una ullada perquè és molt didàctic i respon a les necessitats que van sorgint a mesura que un s'endinsa en aquesta aplicació.
  • TUTORIAL DE GOOGLE DOCUMENTS EN EL BLOG BLOC IS BLOC. Clar i català.
  • TUTORIAL DE GOOGLE DOCUMENTS EN FORMAT DE PRESENTACIÓ PER A ALUMNES DE SECUNDÀRIA (en castellà)


 • L'espai WIKI ens permet emmagatzemar i enllaçar documents fins a 2 Gb. Podem fer-lo servir com a hoste de documents molt variats.Cada document que s'allotja en el wiki genera una ruta d'enllaç (LINK) que ens servirà per a vincular-la a qualsevol bloc o wiki extern.
 • Dropbox. (Wikipedia) Dropbox es un servicio de alojamiento de archivos multiplataforma en la nube, operado por la compañía Dropbox. El servicio permite a los usuarios almacenar y sincronizar archivos en línea y entre computadoras y compartir archivos y carpetas con otros.[1[[http://es.wikipedia.org/wiki/Dropbox#cite_note-0|]]] Existen versiones gratuitas y de pago, cada una de las cuales con opciones variadas. L'any 2010 ha sigut el boom dels serveis gratuïts d'hostatjament.
 • Box.net: Ofimàtica en línia; guarda tots els documents i els enllaça i comparteix en espais col·laboratius. Gratis: 1Gb d'emmagatzematge total i un límit de 25 Mb per document. Web de gran prestigi que ja comença a comprar d'altres webs d'emmagatzematge.
  1. Entrada de blog: "Muestra tu música e imágenes en tu blog con Widget Box.net"
  2. Notícia (21/01/2010): "Box.net acaba de actualizar su excelente servicio de almacenamiento online con una función que estoy seguro, será de mucha utilidad en los meses por venir, mientras seguimos con la inevitable migración hacia el cloud storage, o almacenamiento online, de nuestra información."
  3. Tutorial en un blog sobre com crear un widget de BOX (carpeta que fa visibles els arxius que tenim guardats) per a penjar al nostre blog o wiki.
 • FileDen: Excel·lent allotjador d'arxius. Permet els vincles directes a l'arxiu desat per tal d'enllaçar-lo. És imprescindible per a inserir arxius multimèdia, per exemple. Dóna un Giga d'espai gratuït. L'espai personal es comporta com una sola carpeta en la qual els arxius es comuniquen perfectament; vàlid per a llistes de reproducció xml amb l'arxiu flash del reproducto). En canvi no permet allotjar arxius .html (pàgines web). És prou fiable.
 • Scribd: guarda i comparteix documents i els exhibeix complets per incrustació
  • Scribd is the largest social publishing company in the world, the Website where tens of millions of people each month publish and discover original writings and documents. On Scribd, you can quickly and easily turn nearly any file—including PDF, Word, PowerPoint and Excel—into a Web document and share it with the world.
  • Create a profile – share your work, manage documents, create reading lists, rate and more
  • Publish instantly – upload your college thesis, presentation or screenplay and immediately share with others
  • Build a community – subscribe to people, publishers and companies with similar interests
  • Discover new works – browse interesting content in creative writing, children's books, puzzles & games and more
external image scribd_timeline_black.gif?1264135420
  • Scribd is breaking down barriers to the publishing process, making written works available to people on the Web and mobile devices, and most importantly, fueling the conversations happening around them. Documents published on Scribd are accessible to Scribd's community of readers, indexed by search engines, and easily embedded and shared on thousands of other Websites, including Twitter and Facebook. Many leading media companies and businesses distribute content through Scribd, including The New York Times, Ford Motor Company, Simon & Schuster, O'Reilly, World Bank, Chicago Tribune, Carnegie Endowment for International Peace and more.
 • ISSUU: publica PDF i reprodueix textos en format de llibre o revista
  • Explore a world of publications by people and publishers alike. Collect, share and publish in a format designed to make your documents look their very best.
 • Calaméo: publica i comparteix documents presentant-los com a llibres, revistes...
  • Publicar: Cargue los formatos más importantes y conviértalos en publicaciones digitales. ¡GRATIS e ilimitado!
  • Compartir: Comparta sus publicaciones con una audiencia mundial e inclúyalas en su Web o en su blog
  • Explorar: Explore la biblioteca y encuentre lecturas interesantes entre millones de publicaciones.
 • ZOHO: ofimàtica en línia, amb presentacions incloses, semblant a Google Documents i més aplicacions encara.
  • Zoho, el teu escriptori en línia. Si ets al davant d'un ordinador desconegut i has de fer servir alguna aplicació, Zoho és el teu web. No són poques les persones que sovint fan servir altres ordinadors que no siguin el seu i que, per tant, estan lligats als programes que puguin tenir instal·lats. A més, cada ordinador és un món i cadascú ordena les aplicacions a la seva manera, i per això trobar-ne una de determinada pot ser una aventura en alguns casos o, fins i tot, es pot donar el cas que no la tingui. Per sort, al web Zoho es poden trobar unes quantes aplicacions molt útils i interessants que poden servir tant per a l'ús personal com per compartir-les amb altres usuaris: processador de textos, full de càlcul, programa de presentacions, gestor de projectes, xat, correu-e i base de dades entre d'altres. El servei de gairebé totes les aplicacions és gratuït, així que no cal escurar-se la butxaca per fer un ús just i necessari. A més, ara el web està començant a apostar pel mode off-line de les seves aplicacions per donar una major llibertat a l'usuari. A partir d'ara ja saps què has de fer si ets al davant d'un ordinador estrany o, simplement, tens ganes de testejar i provar altres aplicacions que, qui sap, potser són millors que les que tens ara: entra a Zoho. [Opinió trobada al blog 3XL.CAT]


2.Per allotjar i compartir presentacions en format PPS, PPT, i procedents d'Open Office:


 1. Slideshare: crea i comparteix diaporames i presentacions, el YouTube de les presentacions power point en línia, un clàssic. Les presentacions que permet carregar no reproduiran el so, el vídeo o les imatges i transicions en moviment que hàgem pogut dissenyar. Això no obstant, es poden inserir a posteriori vídeos des de YouTube i àudio de narració -no de música- en Mp3 al diaporama que hem apujat. Hi podem trobar centenars de treballs de qualsevol disciplina i llengua vertaderament exemplars.
 2. SlideBoom, excel·lent competidor del servei anterior, amb més avantatges : admet i reprodueix presentacions amb àudio, animació, enllaços web, etc., amb limitacions. Aquest espai admet un màxim de 100 presentacions per compte obert. Més avall se'n detallen algunes característiques. Un èxit amb dos anys de rodatge.
  • "Y parece que fue ayer cuando vimos nacer a SlideShare, cuando ahora nos encontramos con un competidor más: SlideBoom.SlideBoom, al igual que SlideShare, AuthorSTREAM o SlideLive, se trata de otro servicio de almacenamiento online de presentaciones PowerPoint.Para ello, simplemente tenemos que subir el archivo de nuestra presentación, soportando los formatos .ppt y .pps, siempre y cuando no superemos los 30 MB máximos que nos permiten. Y como suele ser habitual, irá acompañado de su título, descripción, etiquetas, se le vinculará a una categoría y se podrá elegir si se desea compartir públicamente y además si el público puede descargarse la presentación. Sin duda, cualquier presentación será pasada a formato flash para ser reproducida.Ya sólo queda interactuar como todos a estas alturas sabemos. Como funciones sociales tenemos la posibilidad de compartirlo de diversas formas, entre ellas, por e-mail o añadiendo el código html. Además, podemos añadirlo a favoritos, comentarlo y valorarlo. Ahora bien, a diferencia de SlideShare, en el reproductor disponemos de un lápiz virtual y de una herramienta de resaltado, completamente configurables, que nos permite en una presentación en concreto señalar los puntos de cada diapositiva donde queremos que los demás centren su atención. Por si fuera poco, también podemos visualizar las presentaciones a pantalla completa, y realmente funciona bien a través del propio navegador.No nos olvidemos de que podemos acceder a los perfiles de otros usuarios, donde podemos suscribirnos a ellos y conocer sus documentos publicados y los comentados realizados.Por buscar más diferencias, especialmente encuentro que SlideBoom está mucho más organizado, disponiendo de un entorno visual más dinámico, sencillo y alegre que el propio SlideShare, que lo encuentro más engorroso de usar, más complejo y menos funcional." [Font del comentari: Genbeta.com]
  • Aquestes són les característiques que ofereix segons la mateixa web (en anglés, només): "Thanks for choosing Slideboom – an easy and reliable service for your presentations sharing on the web.
   As a registered user you can now take advantage of the following features:
   • Free sharing of up to 100 public presentations ;
   • Private sharing of up to 10 presentations ;
   • Fast and easy conversion of your presentations for online demonstration;
   • Audio-narrations, graphical elements, animations, fonts – all original elements are perfectly preserved after the conversion;
   • Presentation embedding into blogs or web sites;
   • Public or private presentation sharing."
 3. Slide: més versàtil que la primera, també. L'avantatge o l'inconvenient és que hem d'elaborar la presentació en línia, en el propi web, on es queda allotjada. A canvi, hi podem afegir àudio i vídeo als treballs.


3.Per allotjar, compartir i convertir vídeos en els formats més usats (.avi, .mp4, .mpg, .wmv..., i procedents de mòbil)


 1. YouTube (fins a 10 minuts de vídeo i 2 Gb de capacitat per arxiu). Permet crear-se un canal propi amb diversos llistats temàtics de reproducció (playlists), subscriure's a altres canals, rebre subscriptors al canal propi, deixar i rebre comentaris, marcar favorits per a tenir-los localitzats, i molt més.
 2. Dailymotion: carrega i comparteix videos didàctics
  • Dailymotion.com es un sitio de alojamiento de vídeo, innovador, original y gratuito que permite a sus usuarios acceder, visualizar, cargar, compartir y hacer comentarios en sus vídeos personales. Permet la subtitulació de manera molt senzilla. Los usuarios pueden disponer de espacio de almacenamiento ilimitado (excepto en ciertos casos, que se notificará mediante e-mail) pero el tamaño de cada vídeo está limitado a 150 MB y 20 minutos, por motivos de ancho de banda. Debido a que el sitio web no está diseñado como respaldo de seguridad de tus datos, tu eres el responsable de tomar las medidas necesarias al respecto. Finalmente, y según los usos y costumbres de Internet, se incorporará publicidad en el sitio web. [i en cada vídeo que es veu. Controlen molt els drets d'autor i si s'utilitza música o vídeo amb copyright, ho detecten i anul·len la càrrega.]
 3. dotSUB: apuja un video i posa-hi subtítols >
  • DotSUB és un programa per visualitzar vídeos en versió original i amb subtítols. També serveix per pujar els teus vídeos i subtitular-los, perquè altres persones els puguin veure arreu del món. Té un tutorial per explicar les seves aplicacions.
  • Avantatges de la web: 1. Poder veure vídeos en diferents idiomes. 2.Aprendre noves llengües gràcies als subtítols que la gent ha posat als vídeos. 3. Es poden seleccionar els vídeos per gènere, país, més vistos …
  • Com funciona? Cal accedir a: http://dotsub.com/ . Si es vol apujar un vídeo o modificar, t’hi has de registrar. Per apujar-ne un i subtitular-lo has d’anar a: “Submit your video and begin subtitling.”
 4. Blip.TV: "We're the next generation television network" [diu el seu eslògan publicitari.]
  • blip.tv es un servicio de videos compartidos diseñado para los creadores de contenidos generados por usuarios. blip.tv provee a los creadores de contenidos en vídeo alojamiento web gratuito, da soporte a una gran variedad de formatos de vídeo, ofrece la distribución mediante tecnologías como RSS, así como la ordenación de contenidos por episodios. [Wikipedia]
 5. Vimeo: penja i comparteix vídeos en la més alta qualitat de la xarxa 500 MB de descàrrega a la setmana, gratuït. Pot tardar hores, una vegada carregat el vídeo a la web, per poder enllaçar-lo al blog/wiki, però paga molt la pena per la qualitat d'imatge i l'escassa limitació del servei: podem penjar-hi vídeos de llarga durada.
  • Vimeo makes it easy for you to upload any kind of video you create. We accept tons of different file formats and even offer a Desktop Uploader. Basic (free) accounts allow for 500 MB of storage every week, and we provide easy tools to customize your videos to fit seamlessly into any website or blog. We even support High Definition. Yep, that's right, HD in full 720p!
  • Vimeo is a worldwide community of respectful people. One of the best ways to experience Vimeo is by making contacts and subscribing to users' videos that interest you. Feel free to ask other members questions and start conversations with the people you meet here by commenting on videos. Pretty soon, you'll see why Vimeo is the place to share your work.
  • Check out Categories to explore an ever-changing catalog of Vimeo's great content and active communities. Interact with other users like you in Vimeo Groups, or subscribe to Channels with the kind of videos you enjoy.
 6. VCASMO: Web per a apujar conferències gravades en vídeo al costat de les presentacions power point que s'hi usen. Val a dir que s'hi presenta el doble format simultàniament. En anglés: multimedia presentation solution for personal photo-video slide show, business presentation, training, academic teaching, sales pitching, seminar, conference, press release meeting, live event.
  • Exemple de presentació en VCasmo amb vídeo i diaporama simultanis: L'aromateràpia (en francés)
 7. Yahoo Vídeo
 8. VodPod: web per a incrustar en ella els teus vídeos preferits des de qualsevol altre servidor de vídeos per tal que hi tingues junts tots els teus favorits. S'encasten en VodPod per mitjà del codi HTML que dóna qualsevol altra web de vídeo. Et forneix també el codi HTML de cada vídeo que hi has encastat /inserit per a reincrustar-lo en qualsevol web, blog i wiki personal.
 9. Altres webs d'allotjament de vídeos, entre moltes més:
 10. ScreenToaster: És un videogravador de pantalla en línia totalment gratuït. Permet confeccionar videotutorials per a explicar qualsevol aplicació per mitjà de la pantala de l'ordinador. Es guarda en línia i s'enllaça o incrusta al blog.


4.Per a buscar fotos il·lustratives per als nostres textos, o per a crear àlbums i diaporames i incrustar-los

 1. FlickrCC: bones fotos classificades de domini públic
 2. Imatges de Google: gran buscador d'imatges classificades
 3. Banco de imágenes y sonidos del ITE (Instituto de Tecnologías Educativas)
 4. Edu3.cat: Banc de vídeos, fotos i àudio en català.
 5. FLICKR: penja ací i comparteix les teues fotos. Molt usat.
 6. Compfight | A Flickr Search Tool: Cercador d'imatges a Flickr per mitjà de text o etiquetes.
 7. PICASA: crea i allotja àlbums de fotos personals amb el compte de Google activat. També s'hi guarden automàticament les fotos que inserim al bloc. Aquesta web forneix un programa molt bo (Picassa 3) per a organitzar les fotos de l'ordinador, editar-les, modificar-les i compartir-les de la forma com vulguem.
 8. RockYou: crea diaporames amb animació, música i vídeo de les nostres fotos i ens permet compartir-los al blog.
 9. Bookr / Pim, pam, pum: Eina web per a crear i compartir "Photobooks" usant les imatges de Flickr


5.Per a buscar, allotjar i compartir àudio (música, cançons, textos orals): Podcasting


 1. iVoox - Audiokiosko: (en castellà; web d'allotjament d'àudio excepcional en prestacions i senzillesa): Programes de ràdio, audiollibres, podcasts, conferències, documentals, monòlegs, treballs d'alumnes, música i més. (Més que recomanable)
 2. BooMP3: carrega i comparteix fàcilment arxius Mp3. (Sembla que no funciona bé la web)
 3. DivShareEmmagatzematge de fotos, música, vídeos i documents. 5GB gratis. Interessant. Sembla bo.
 4. Goear: descarrega, enllaça o copia música i gravacions de so. Molt popular. (Recomanat)
 5. Voxopop: Creació de grups de conversa àudio. S'enregistra directament en l'eina en línia. Àudio en documents consecutius que poden reproduir les diferents intervencions d'una conversa, o bé gravar poemes, contes, etc.Molt útil i fàcil d'usar. Només en anglés.
 6. Jamendo: els artistes de Jamendo et permeten escoltar, descarregar i compartir la seua música. És lliure, legal i il·limitat.
 7. MixPod: Create A Music Playlist with Popular Playlist Skins - Crea una llista musical amb diverses caràtules de reproductors àudio.(Recomanat per a presentar música)
 8. Música.com (Lletres de cançons)
 9. Odeo: milions de podcasts, principalment educatius, multilingües. Per a abaixar o apujar les nostres gravacions. (Recomanat)
 10. Ovi - Nokia: Captura i comparteix les teues fotos, vídeos i àudio. Quan vulgues i on vulgues. (Difícil de gestionar)
 11. PodOmatic: crea, busca i comparteix podcasts fins a 500 Mb
 12. Radio.Blog.Club: Radio.blog is the first stand-alone player that lets you stream sound on your website.
 13. Spotify: "Milions de cançons a l'ordinador, al mòbil." (Cal ser convidat o buscar-ne el truc: Instalar Spotify en tu computadora sin invitaciones ni complicaciones)
 14. Vocaroo: Enregistra, incrusta o envia àudio / veu en Mp3. Web generadora d'arxius àudio de maneig molt senzill per a incrustar o compartir.
 15. VozMe: generador de veu per als escrits (català i castellà)
 16. VOKI: la web que posa veu en català i castellà als avatars que crees i que encastes al teu blog o wiki.


6.Per a generar una altra mena de documents: còmics, pòsters, bafarades de text als vídeos, presentacions...


 1. Toondoo: Genera còmics de tres vinyetes amb plantilles i personatges preestablits. Incrustables als blogs o wikis.
 2. BubblePLY Media: Afegeix bafarades de text als vídeos que vulgues. Només cal exportar-los en aquesta web, treballar-hi i incrustar-los on vulguem.
 3. Glogster: Gran pàgina web que permet dissenyar pòsters personalitzats amb fotos, vídeos, àudio, text i dibuixos. Incrustables.
 4. Prezi: Web que permet crear presentacions sorprenents i originals. Només deixa incrustar-les, no es poden abaixar a l'ordinador.